Najczęściej kupowane

Nowe produkty

Promocje

Ostatnio przeglądane

Śledź nas na Facebooku

Obniżka! Acai antioxidant + Zobacz większe

Acai antioxidant +

Kompozycja obfitująca w szereg antyutleniaczy o bardzo szerokim spektrum działania.

Więcej szczegółów

70,00 zł

-5,00 zł

75,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

jagody Acai antioxidant resweratrol

Acai Antioxidant+ moc antyoksydantów to kompozycja, w której znalazły się liofilizowany proszek z jagody acai (acai berry) wzbogacony dodatkowo ekstraktem z jagód acai (acai berry), ekstrakty z owoców granatu i z pestek winogron oraz czysty resweratrol pozyskiwany ze skórek czerwonych winogron. To łącznie ekwiwalent 1065 mg czystego proszku z acai wzbogacone 465 mg mieszanki antyoksydantów.

Jagoda Acai "Euterpe Oleracea" trafiła do nas z regionów Amazonii. Od kilku lat na całym świecie podbija serca ludzi aktywnych fizycznie i umysłowo. Jagoda acai została mianowana cudem odżywczym i trafiła na pierwsze miejsce w rankingu Ten Best Superfoods (10 najlepszych super-produktów odżywczych). Co zdecydowało o tak oszałamiającej karierze tego owocu? Zawdzięcza swoim właściwościom wynikającym z zawartego w niej bogactwa substancji odżywczych. Posiada ona wszystkie potrzebne substancje do prawidłowego funkcjonowania organizmu: witaminy B1 , B2 , B3 , witaminę E , witaminę C , fosfor , wapń , potas , białko , dobre kwasy tłuszczowe takie jak Omega 6 , Omega 9 oraz enzymy. Jagoda Acai jest również bardzo bogata w błonnik pokarmowy. Bogactwo substancji odżywczych zawartych w owocach sprawia, że jagoda acai może być niezwykle pomocna jako suplement diety dla osób odchudzających się, u sportowców i ludzi zajmujących się wytężającą pracą intelektualną. Może być stosowana jako źródło wielu minerałów, witamin i innych substancji odżywczych w trudnym dla organizmu okresie diety niskokalorycznej i zredukowanej absorpcji pożywienia. Nie bez znaczenia jest tu również obecność błonnika w owocach acai. Ważną rolę pełnią fitonutrienty obecne w owocu. Mają one działanie antyoksydacyjne. Antyoksydanty rozbijają wolne rodniki zmniejszając ich ilość i tym samym pomagają zmniejszyć negatywne skutki ich oddziaływania. Antyoksydanty wspomagają walkę z wolnymi rodnikami i toksynami, na których niszczące oddziaływanie jesteśmy nieustannie narażeni. Badania wykazują, że owoce acai zawierają 15-20 razy więcej antyoksydantów (antocyjanów) niż owoce czerwonych winogron. Badania naukowe wykazują, że spożywanie jagód acai może mieć wpływ na odczuwalny poziom energii oraz na zmiany nastroju. Należy też wspomnieć o ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity ). Jest to naukowa metoda, która ustala całkowitą możliwość zneutralizowania wolnych rodników przez dany produkt spożywczy. Jednostką pomiaru jest Mikromol Troloequivalent pro Gramm (μmol TE /g ). Im wyższa liczba, tym większa neutralizacja wolnych rodników. Acai ma 1027 ORAC, jest to wynik bardzo dobry. Tylko niektóre przyprawy takie jak: oregano, cynamon i goździki wykazuję więcej ORAC. Są one jednak rzadko spożywane w większej ilości. Co ciekawe, aby osiągnąć 7.000 ORAC, co wg amerykańskiej FDA wystarczy aby zneutralizować wolne rodniki, należy spożyć 6,8g acai.

Ekstrakt z pestek winogron - zawiera szerokie spektrum potencjalnie korzystnych składników, takich jak: proteiny, lipidy, węglowodany i polifenole. Jest bogatym źródłem witaminy E. W pestkach winogron są obecne silne antyutleniacze znane jako proantocyjanidy. Substancje te oprócz działania antyoksydacyjnego wykazują właściwości przeciwzapalne i antyagregacyjne. Aktywność antyoksydacyjna antocyjanidów jest do 20 razy silniejsza niż witaminy E i do 50 razy silniejsza od witaminy C. Dzięki tym właściwościom jest bardzo cenioną w kosmetyce substancją, szeroko stosowaną w zabiegach rewitalizacji skóry.

Owoc granatu - badania i testy kliniczne wykazały, że substancje, w które obfituje owoc granatowca wykazują bardzo korzystne działanie. Granat jest bogaty w polifenole. Amerykański instytu naukowy National Cancer Institute przeprowadził badania, w których wykazano wpływ aktywności polifenoli zawartych w granacie na hamowanie wzrostu raka prostaty. Efekt ten tłumaczono współdziałaniem polifenoli przeciwzapalnych, antyoksydacyjnych i fitohormonalnych. Wśród pozytywnych efektów działania substancji zawartych w owocach granatu wskazano również uelastycznienie naczyń krwionośnych oraz wpływ na utrzymanie „dobrego” cholesterolu we krwi.

Resweratrol - jest to organiczny związek chemiczny znajdujący się w dużej ilości w skórce czerwonych winogron (stąd jego obecność w czerwonych winach). W mniejszych ilościach można resweratrol znaleźć również w orzeszkach ziemnych oraz owocach morwy i czarnej porzeczki. Resweratrol jest bardzo skutecznym przeciwutleniaczem oraz nietoksycznym fungicydem (środkiem przeciwgrzybicznym). Jego właściwości są przedmiotem szeregu badań naukowych na całym świecie. Jego działanie łączy się z wpływem na wydłużenie życia i reducją objawów starzenia komórek, co w wielu przypadkach potwierdziły wyniki badań. Duża część badaczy uważa, że resweratrol jest odpowiedzialny za zjawisko zwane "fancuskim paradoksem" - wyjątkowo długą średnią życia Francuzów na tle sąsiednich narodów, mimo ich teoretycznie niezbyt zdrowej diety obfitującej w tłuszcze i alkohole. Uważa się, że za dobrą kondycję zdrowotną Francuzów odpowiada m. in. resweratrol obecny w dużych ilościach w czerwonym winie, które nieustannie gości na francuskich stołach.

Preparat Acai Antioxidant został wytworzony zgodnie z wysokimi wymogami jakościowymi norm GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej). W jego składzie, charakteryzującym się maksymalną czystością, nie znajdziemy żadnych nieporządanych dodatków.

Produkt odpowiedni dla wegan.
Nie zawiera: cukru, soli, konserwantów, pszenicy, glutenu, laktozy, barwników, nabiału, wypelniaczy ani aromatów.

Dawkowanie: 1-3 kapsułek dziennie. Połknąć, popijając.

Acai Antioxidant skład:

  • Liofilizowany proszek z jagód Acai - 465 mg
  • Ekstrakt z jagód Acai 10:1 - 60mg (ekwiwalent 600mg proszku z jagód Acai)
  • Resweratrol - 25mg
  • Ekstrakt z pestek winogron 10:1 20mg (ekwiwalent 200mg proszku z pestek winogron)
  • Ekstrakt z owocu granatu 12:1 20mg (ekwiwalent 240mg proszku z owocu granatu)
  • Celuloza roślinna (kapsułka) - 90 mg

Opakowanie: 100 kapsułek.

Opinie

Napisz opinię

Acai antioxidant +

Acai antioxidant +

Kompozycja obfitująca w szereg antyutleniaczy o bardzo szerokim spektrum działania.

Trusted Shops Reviews

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 innych produktów w tej samej kategorii: